Laserontharing in de zomer

In deze blog behandel ik de veel gestelde vragen over laserontharing in de zomer. In de zomer komen de blote armen en benen weer tevoorschijn en kunnen de zwemspullen weer uit de kast! Waarschijnlijk ben jij ook weer bezig geweest met een scheermes, harsen of haarverwijderingscrème. Om voorgoed van ongewenst haar af te komen is laserontharing een uitstekende oplossing. Maar kan laserontharing wel in de zomer? In deze blog geven we snel en bondig antwoord op veel gestelde vragen die we krijgen over laserontharing voor de zomer.

Vraag 1: Kan laserontharing in de zomer worden uitgevoerd?

Tijdens laser ontharingsbehandelingen moet je voorzichtiger zijn met zelfbruiner of zonnebaden (of zonlicht of zonnebank). Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de donkere pigmentatie van het haar. Omdat zonnen de huid donkerder maakt, maakt dit het moeilijker voor de laser om onderscheid te maken tussen het pigment in de poriën en de huid en het pigment in het haar. Laserontharing kan jouw poriën en huid extra gevoelig maken voor de zon, wat het gevaar van zonnebrand en hyperpigmentatie kan vergroten en het extra moeilijk kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om directe blootstelling aan de zon (of zonnebank) te vermijden op een bepaald moment van de laser ontharingsbehandelingen.

Als je echter niet bestand bent tegen die verleidelijke zomervakantie, zijn hier enkele eenvoudige regels:

  • Wacht twee weken na de behandeling voordat u het behandelde gebied blootstelt aan de zon.
  • Wacht vier weken na blootstelling aan de zon tot de volgende behandeling.
  • Breng elke twee uur en nu meteen na het zwemmen SPF30 aan om te voorkomen dat de plek verbrandt.

Vraag 2: Kan laserontharing vóór mijn zomervakantie worden uitgevoerd?

Ja, je kunt tot twee weken voor jouw zomervakantie laseren. Een voordeel is dat het haar aan het begin van jouw vakantie uitvalt, dus je hebt weinig te vrezen! Ongeveer een maand na jouw vakantie kun je weer behandeld worden, behalve als je te bruin bent geworden op de te behandelen plaats. Toch niet helemaal gelukt om het gebied uit de zon te houden? Dan kiezen we er uit voorzorg voor om wat langer te wachten tot jouw bruine kleur weer vervaagt. Hoewel een routine van elke 6 tot 8 weken het meest effectief is, heeft een langer interval van 10 tot 12 weken weinig invloed op de effectiviteit en het eindresultaat.

Vraag 3: Mag ik me scheren als ik begonnen ben met laserontharing?

Ja, dat mag! Omdat het haar na de behandeling uitvalt, is scheren misschien ook niet eens nodig. Bovendien kan scheren de haargroei niet verergeren, dat is echt een mythe. Harsen, epileren en de strijktechniek zijn echter niet toegestaan zodra je bent begonnen met laserontharing. Dit is te wijten aan het feit dat deze technieken bovendien haarwortels afwerpen, en als ze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet worden vernietigd met laserlicht.

Vraag 4: Hoe vaak moet ik terugkomen voor een laserbehandeling?

Biologisch gezien zijn er elke keer als je naar My Favorite Clinic bezoekt ongeveer 15% van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en motiveren het haarzakje om efficiënt te worden uitgeschakeld met behulp van het laserlicht. Om deze reden zijn er een gewoonte van zes behandelingen nodig.

Vraag 5: Zal ik voor de zomer één of twee laserbehandelingen ondergaan?

Elke behandeling verdunt het haar met name en vermindert ontstekingen en ingegroeide haren. Daarom heeft het absoluut zin om een of twee laser ontharingsbehandelingen te ondergaan vóór de zomervakantie. De haren in de oksels, op de benen, rug en bikinilijn zullen daardoor veel minder stug aanvoelen. De haren die nog aan de beurt komen groeien langzaam en dun terug.

Conclusie

Wil je niet persé een kleurtje op je bikinilijn, oksels, rug, benen, borst, handen of buik (of ander favoriet gebied)? Dan kom je in aanmerking voor laserontharing tijdens de zomer! Wij adviseren het gebruik van SPF30 zonnebrandcrème of het beschermen van de poriën en huid met kleding of een handdoek elke twee uur op zonnige dagen.

Contact opnemen

My Favorite Clinic staat voor je klaar. We helpen je graag verder! Klik hier voor een intakegesprek.

admin

Author url : go to url

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *