Overige behandelingen > Brow extensions

Brow Extensions

Boek uw afspraak online of bel onze specialisten. Wij helpen u graag verder!

Brow Extensions

Wenkbrauwen vormen een belangrijk onderdeel van je gezicht en kunnen je gehele uitstraling beïnvloeden. Helaas zijn niet alle mensen gezegend met volle wenkbrauwen zoals die van Lily Collins. Dit kan het resultaat zijn van te veel epileren of gewoonweg genetica. Er zijn door de jaren heen allerlei oplossingen voorgesteld, variërend van het gebruik van wenkbrauwpotlood of poeder tot meer permanente oplossingen zoals microblading. De nieuwste ontwikkeling in deze sector zijn de wenkbrauwextensions. In deze blog zullen we deze techniek grondig doornemen, en de juiste nazorg uitleggen.

UITLEG

Wenkbrauwextensions zijn vergelijkbaar met wimperextensions in die zin dat vezels met een transparante lijm worden geplaatst om een voller en langer effect te verkrijgen. Maar daar stopt de vergelijking. Terwijl wimperextensions vastgelijmd worden aan de wimpers, kunnen wenkbrauwextensions zowel op het wenkbrauwhaar als op de huid worden aangebracht.

De gebruikte vezels variëren ook. Voor wimperextensions kun je kiezen tussen mink, zijde of kasjmier wimpers, die dikke haren bieden en de look van mascara geven. Wenkbrauwextensions zijn daarentegen fijner om een zo natuurlijk mogelijke look te creëren.

HET VERSCHIL TUSSEN EXTENSIONS EN MICROBLADING

Microblading, een semi-permanente tattootechniek, is al jaren populair omdat deze techniek de illusie van haartjes creëert. Wenkbrauwextensions bieden echter een voordeel: ze geven textuur en diepte, iets dat microblading niet kan bieden.

Daarnaast worden wenkbrauwextensions met lijm op de huid aangebracht, terwijl bij microblading inkt met een naald door de opperhuid wordt aangebracht. Dit betekent dat extensions potentieel minder risico’s met zich meebrengen op gebied van infecties. Bovendien zijn ze minder permanent, aangezien de extensions na verloop van tijd vanzelf uitvallen.

HET PROCES

Voordat je begint aan de wenkbrauwextensions behandeling, is het essentieel dat je met schone wenkbrauwen naar de afspraak komt. Dit betekent dat je alle make-up en verzorgingsproducten op en rondom je wenkbrauwen moet verwijderen.

Tijdens de afspraak bespreek je je gewenste resultaat; lengte, richting en de gebieden die je opgevuld wilt hebben. De meest populaire kleur voor de extensions is donkerbruin, aangezien deze kleur de meeste huidtinten complimenteert en minder hard is dan zwart.

Het aanbrengen van de extensions kan variëren van 30 minuten tot twee uur, afhankelijk van de staat van je natuurlijke wenkbrauwen. Elke vezel moet afzonderlijk met een pincet worden aangebracht. In tegenstelling tot wimperextensions die in één richting worden gelijmd, worden de wenkbrauwextensions in verschillende richtingen aangebracht volgens het groeipatroon van je wenkbrauwen om de juiste vorm te krijgen. Het eindresultaat kan bestaan uit honderden vezels van verschillende lengtes.

HET EINDRESULTAAT

Bij het nauwkeurig aanbrengen van de extensions, zullen je wenkbrauwen eruit zien als je eigen wenkbrauwen, maar dan voller en strakker. De vorm zal precies en netjes zijn; net alsof je ze net hebt laten epileren.

Als het resultaat niet naar wens is, kan het zijn dat er te dikke haren zijn gebruikt. Gelukkig kan dit snel worden gecorrigeerd, aangezien schoonheidsspecialisten over een remover beschikken waarmee de extensions verwijderd kunnen worden.

NAZORG

De duurzaamheid van wenkbrauwextensions hangt sterk af van hoe je ze verzorgt. Het is essentieel dat je wenkbrauwen de eerste 48 uur na de behandeling niet nat worden. Probeer ze daarna zo min mogelijk aan te raken en er niet op te slapen. Vermijd tevens huidproducten op basis van olie en breng geen make-up aan over de extensions. Om ze schoon te houden, dep je voorzichtig met een washandje met water op je wenkbrauwen. De wenkbrauwextensions blijven over het algemeen ongeveer twee weken zitten, maar dit kan variëren afhankelijk van je huidconditie en hoe je ze verzorgt.

Zo werken wij

1. Gratis consultant

2. Afspraak

3. Behandeling

4. Nazorg